Декларация до Общинския съвет - Ст. Загора.

Клубът на етническите общности, на 02-06-2010 г. подаде Декларация до Общинския съвет - Ст. Загора, със следното съдържание:

Уважаеми Господа Общински съветници,

Ние, членовете на Клуба на етническите общности в Стара Загора, изразяваме възмущението си от появилият се неотдавна в интернет пространството видео материал, от който става ясно как група граждани честват рождения ден на Хитлер. Възмущението ни се засилва още повече от факта, че сред празнуващите присъстват настоящ общински съветник, както и бивш заместник кмет на Община Стара Загора.

Като жители на гр. Стара Загора се чувстваме засегнати от тази неофашистка проява, която е в противоречие с духа на демокрацията, толерантността, разбирателството и доброто общуване между отделните народи и етноси - ценности, които се изграждат и отстояват на европейско и международно ниво.

Немислимо е за нас в началото на 21 век да си затваряме очите пред прояви, които ни връщат с десетилетия назад във времето, когато човек е бил третиран като виновен и наказван само защото се е родил различен. Достатъчно злини е причинило на човечеството въпросното безумие!

Питаме Ви, какви действия възнамерява да предприеме Общинският съвет по този въпрос и конкретно срещу въпросния общински съветник.

* Видео материалът може да се види на http://www.bnews.bg/article-10276

Няма коментари:

Публикуване на коментар