Малко предистория...

15-11-2004
За първи път се срещнахме с цел опознаване и разговор за по-нататъшни действия в залата за пресконференции на Община Стара Загора, представители на организации на живущите в града Арменци, Българи, Гърци, Евреи, Поляци, Роми и Руснаци.

21-11-2004
Първа работна среща в гръцкия клуб „Ригас Фереос”.


Там се положиха основите за създаването на „Клуб на Етническите Общности”

01-12-2004
Арменката Таки изнася речСладкодумната арменка Такухи Маникян изнася реч

Първото общо мероприятие се проведе в известен ресторант, където 120 Арменци, Българи, Гърци, Евреи, Поляци, Роми и Руснаци се опознаха, пяха и танцуваха заедно. Обикновените хора не се затрудняват много в това да се разберат и да се веселят. Тази дата я приемаме като рождена за Клуба.

19-12-2004
Следващото общо мероприятие на Клуба на етническите общности, все още в проект, бе Коледен празник за деца, организиран съвместно с „Детския Парламент” –Стара Загора.

15-01-2005
Втората работна среща се състоя в Арменския клуб,където се реши изготвянето на проект за учредителен Меморандум на Клуба, в който да бъдат включени основните принципи, по които ще работи Клубът.

03-02-2005
В Полския културен център се проведе следващата среща на представителите на организациите на различните етноси. Там се предложи проект за Меморандум който в общи линии бе приет, с известни корекции, като приемането на окончателния му вариант се отложи за следваща среща.

продължението тук ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар